Kdo uporablja .pro domeno?
| Članek je bil prebran 76 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Imate svoje podjetje oziroma opravljate dejavnost, ki bi jo radi predstavili uporabnikom spleta in tržili? Če je odgovor pritrdilen in ste načeloma že izbrali ime domene se verjetno sprašujete še katera domenska končnica bi bila najprimernejša za vašo dejavnost. O imenih domen na tem mestu ne bomo pisali, saj je bila ta tematika že dovolj dobro predstavljena v nekaterih drugih objavah.

V kolikor želite z izbiro domenske končnice poudariti vašo dejavnost, strokovno znanje in profesionalen nastop je nadvse priporočljivo izbrati domensko končnico .pro. Slednja izvira iz angleške besede ‘professional’, ki se nanaša na osebo, na strokovnjaka (profesionalca).

Zgodovina domene je dobro predstavljena na straneh Wikipedije in sicer je domena uradno nastala in bila trgu ponujena  l. 2004, ideja znajo pa se je porodila že štiri leta pred tem takrat po letih sicer mlademu, a že takrat izkušenemu podjetniškemu mačku in milijonarju Jasonu Drummondu. Da gre domena res v prave roke, torej ne kakšnemu šarlatanu ampak posamezniku oz. podjetju z izkušnjami in strokovnim znanjem zagotavlja standard oz. zahteve ICANN (Internetna korporacija za dodeljevanje imen in števil oz. podjetje, ki upravlja z globalnimi imeni domen), ki omogoča nakup domene .pro komurkoli, vendar pa mora vsak, ki domeno želi tudi dokazati svoj profesionalni status in sprejeti določila uporabe pred samo registracijo domene. Glede na to, da je bila domena na začetku namenjena predvsem zdravnikom, odvetnikom, računovodjem je slednje seveda razumljivo. S tem sta se povečala kredibilnost in verodostojnost domenske končnice in blagovne znamke, ki stoji za njo. Omenjeni strokovnjaki pa so morda  tudi nekoliko lažje dokazati svoj status, še posebej če so imeli državno licenco ali koncesijo za opravljanje svoje dejavnosti. Ne glede na to, pa jo od leta 2015 dalje lahko pridobijo tudi strokovnjaki iz drugih področij (računalništva, inženirji, svetovalci, nepremičninski posredniki, tehnologi, finančniki, strokovnjaki za komunikacije idr.).

Če prihajate iz katere od omenjenih strok je izbira domenske končnice .pro prava odločitev za vas. Zdaj pa preostane samo še registracija. Izberite si zanesljivega in zaupanja vrednega ponudnika!

© 16. 07. 2018 - honorar. Oglaševanje.