Prenos domene
| Članek je bil prebran 1.680 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Običajno se veliko govori o registraciji domene, manj pa o njenem prenosu. Pri prenosu domene gre v osnovi za prestavitev domene k novemu registrarju. Prenos za vas pomeni zamenjavo ponudnika (registratorja domen), nikakor pa to ne pomeni menjave lastništva, DNS naslovov, pri prenosu se ohranijo tudi vsi kontaktni podatki in ostale nastavitve. Za prenos domene se uporabniki odločijo iz različnih razlogov, včasih tudi zaradi nezadovoljstva z dosedanjim registratorjem.

Fantek za računalnikomPri prenosu določene domene morata biti izpolnjena dva ključna pogoja: prvi je sama veljavnost domene – domena mora biti torej še veljavna, ko jo želimo prenesti. Drug pogoj je dostopanje do lastniškega e-poštnega naslova določene domene. Ko se torej odločite za prenos domene, preverite, koliko dni je še do poteka domene (priporočljivo je, da je do izteka veljavnosti domene vsaj 5 dni). Prav tako je ključnega pomena, da lahko dostopate do elektronske pošte vaše domene. Včasih se tudi dogaja, da nekaterih domen ni mogoče prenesti. Gre za posamezne domenske končnice ali za nekatere nacionalne domene, ki ne dopuščajo avtomatskega prenosa na drugega registrarja. Če se med vsemi podatki in pojasnili ne znajdete povsem, se je najbolje za pomoč obrniti na podporno ekipo, kjer vam na vsa vaša vprašanja lahko odgovorijo usposobljeni strokovnjaki.

Navadno domeno registriramo za obdobje enega leta. Kako pa je pri prenosu domene? Jo je mogoče prenesti za obdobje, daljše od leta dni? Pri prenosu domene na novega registrarja, je minimalno obdobje zakupa eno leto. V kolikor se želi to obdobje podaljšati tudi po preteku leta dni, je potrebno domeno podaljšati. Prenos domen je tako ob pomoči strokovne podporne ekipe lahko povsem enostaven postopek.

© 26. 05. 2018 - honorar. Oglaševanje.