Je že čas za podaljšanje domene?
| Članek je bil prebran 319 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Pri registraciji domene se je potrebno odločiti tudi za koliko časa boste vaši domeni zakupili gostovanje na strežniku. Gostovanje lahko podaljšate za eno leto, pet in pri nekaterih registrarjih, tudi za deset let. Za kakšno časovno obdobje registrirati domeno je vprašanje, na katerega se ponujajo različni odgovori. Nekateri svetujejo na začetku dozo previdnosti in registracijo za krajše časovno obdobje. To velja v primeru spletnih strani novih ali mladih projektov in podjetij, ki želijo v prvem letu predvsem stestirati delovanje spletne strani. Po drugi strani pa se z izbiro registracije za daljše časovno obdobje na dolgi rok izognete dodatnim stroškom, ki jih prinaša večkratno podaljševanje gostovanja domene. Ko pa že pride do tega, da je potrebno domeno podaljšati, se najprej vprašajte ali domeno resnično potrebujete in koliko časa jo boste še potrebovali. V kolikor gre za aktivno spletno stran ali službeno stran na kateri prikazujete vaše pretekle in aktualne projekte in ki jo boste potrebovali tudi v prihodnje je zagotovo smiselno podaljšati za daljše časovno obdobje.

Strah, da bi pozabili podaljšati domeno je (skoraj) odveč

Ponudniki vam pred potekom domene praviloma pošljejo enega ali več opomnikov o bližajočem se izteku gostovanja domene. Opomnike vam pošljejo na elektronski naslov naveden pri registraciji domene. Če vi ali vaše podjetje upravljate z večjim številom domen pazite, da pri registraciji navedete isti elektronski naslov za vse domene. Če pa se vam iz različnih razlogov pripeti, da kljub vsem opomnikom pozabite ali ne utegnete podaljšati domeno vam ponudniki registracije domen dajo še eno možnost, ki je nikakor ne smete zamuditi, če ne želite izgubiti domene oziroma, če ne želite, da jo kupi vaša konkurenca.

Domeno registrarji začasno zamrznejo, njen lastnik pa mora v roku tridesetih dni podaljšati gostovanje domene. Šele po tem pričneta spletna stran in z njo povezani poštni predali ponovno delovati. Medtem ko je pri .si domeni je ta postopek brezplačen, lahko druge domene zaračunajo strošek odmrznitve domene.

Z nami ob vaši strani se vam slednje zagotovo ne bo pripetilo.

© 21. 06. 2018 - honorar. Oglaševanje.