Kako do redne zaposlitve?
| Članek je bil prebran 1.535 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Poti do rednega delovnega razmerja so si lahko na moč različne. Nekateri si svojo poklicno pot začno tlakovati s pripravništvi, tudi prostovoljnimi, drugi si delo ustvarijo z ustanovitvijo lastnega podjetja, nekateri do redne zaposlitve pridejo tako, da honorarno in občasno delo preraste v pogodbo za določen ali nedoločen čas. Pravzaprav je v realnosti vse manj pogodb za delovno razmerje, ki bi že takoj od začetka ponujale redno in polno zaposlitev. Večina iskalcev si mora takšne pogoje dela skozi dokazovanje svojih kompetenc in sposobnosti šele pridobiti. Poglejmo si, kako torej najuspešneje do redne zaposlitve!

Bodite odprti in delujte na več področjih

Elegantna oblekaČe ste eden izmed tistih, ki delate kot honorarno zaposlen delavec, je pomembno, da svoje delovne obveznosti čim bolj razpršite. To pomeni, da delate za različne delodajalce in si na tak način povečujete obseg dela, pa tudi krog poznanstev in poklicnih priložnosti. Dobro je, če svoja znanja tudi nadgrajujete in na tak način povečujete obseg del, ki jih lahko opravljate. Nevarnost takšne razpršenosti je, da si preprosto naložite preveč dela, ki ga je moč opraviti v enem delovnem tednu ali pa da vsega dela več ne opravljate 100%. V obeh primerih se je pomembnejše zavedati, da je kvaliteta vselej nad kvantiteto.

Delujte prostovoljno in odprla se vam bodo mnoga vrata

Čeprav je prostovoljno delo neplačano, si lahko na tak način odprete marsikatera vrata, ki bi sicer ostala zaprta. Problem neplačanega dela je seveda ta, da nimate sredstev za preživljanje, zato se takšnega načina poslužujte v primerih, ko ob redni, a ne zadovoljujoči službi, želite menjati delo in si s prostovoljnim delom povečati svoje zaposlitvene možnosti.

Delajte dobro in vestno

Mnogi so tudi mnenja, da lahko začasna dela najlažje spremenite v redno delo, če delo opravljate vestno, natančno in s strastjo. To pomeni, da se vsakega projekta lotite zagnano in s ciljem, da ga opravite maksimalno dobro. Dober glas o vas se bo seveda širil v deveto vas, zato zna na tak način za vaše storitve izvedeti tudi kdo drug, ki vam bo nemara lahko ponudil redno zaposlitev.

Več o tem, kako do redne zaposlitve, pa si preberite na portalu zaposlen.com, kjer lahko spremljate vse informacije in sveže novice iz področja zaposlovanja in dela.

© 21. 06. 2018 - honorar. Oglaševanje.