Avtoakustika – končno se boste lahko med vožnjo pogovarjali tudi s potniki na zadnjih sedežih
| Članek je bil prebran 187 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Obstaja več razlogov, zaradi katerih si vozniki želijo boljše zvočne izolacije v avtomobilu. Včasih je avtomobil enostavno prehrupen in tako potniki na zadnjih sedežih sploh ne slišijo pogovora na prednjih sedežih in obratno, potniki na prednjih sedežih ne slišijo pogovorov na zadnji klopi. Še več, tisti, ki sedijo zadaj se morajo pošteno nagniti naprej, da sploh lahko kaj slišijo. Zaradi hrupne vožnje je težje poslušati glasbo oziroma je potrebno povečati glasnost. Posledično je pogovarjanje ob glasni glasbi v hrupnih avtomobilih oteženo.

Izbirate lahko med dvema rešitvama

Rešitev, ki so se je vozniki do pred kratkim pogosto posluževali je bila vgradnja zvočne izolacije v avtomobil, ki je ublažila vožnjo oziroma tresljaje iz okolja in jo naredila manj hrupno. Pri tem je bilo potrebno najprej izbrati primeren izolacijski material  (akustično prevleko ali izolacijsko peno) in kupiti posebno lepilo ter končno, oblepiti potniško kabino in / ali prtljažnik. Takšen poseg v avto je predstavljal tudi precejšen strošek, potrebno pa je bilo tudi nekaj previdnosti pri samem delu, da ne bi prišlo do nepotrebnega uničenja notranjosti avtomobila. Poseg še vedno ponujajo in izvajajo izbrani mehaniki in servisi.

Dobra novica za tiste, ki iščete novo vozilo je, da proizvajalci sodobnih avtomobilov razmišljajo tudi o tem. Sodobni avtomobili so tihi navzven, za okolico, in tudi navznoter, za voznika in sopotnike. Takšno, optimizirano zvočno izolacijo ponuja recimo novi C4 Cactus. Le-ta ima vgrajeno zvočno izolacijo, ki jo tvorijo debelejša stekla, uokvirjena zadnja stekla, tesnila, zvočno izolirano vetrobransko steklo in dodaten material na tleh in na predelni steni v potniškem prostoru.

Zvočna izolacija vozil kot standard

Da je zvočna izolativnost lastnost, ki naredi vožnjo udobnejšo in bolj sproščeno, ni potrebno preveč poudarjati. Odlična novica pa je, da lahko kupci sedaj pričakujemo zvočno izolacijo  tudi v dostopnejših vozilih in ne le v tistih iz višjega cenovnega razreda. Ponovno oziroma končno se boste lahko pogovarjali z vsemi vašimi sopotniki, tudi s tistimi na zadnjih sedežih!

 

© 21. 06. 2018 - honorar. Oglaševanje.