Razlika med pisarno nekoč in pisarno danes
| Članek je bil prebran 333 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Še eno generacijo nazaj je bila pisarna statična, vezana na točno določen prostor. Iti v službo je pomenilo iti v pisarno oziroma delovni prostor na sedežu podjetja oziroma delodajalca. Ne glede na to ali je nekdo imel pisarno zase ali si jo je delil z drugimi sodelavci, je bila glavna značilnost pisarn prejšnje generacije že omenjena statičnost. Vse z službo povezano delo je moralo biti narejeno na sedežu podjetja. Danes so okoliščine drugačne. Zaposleni ne dela nujno na sedežu podjetja, temveč pogosto dela tudi od doma ali na poti. Pomembno je, da je delo opravljeno, ne pa toliko, kje točno zaposleni dela. Ta fleksibilnost je še posebej pomembna za vse tiste, ki jim narava dela narekuje pogosta potovanja. Kdor na primer v službi redno uporablja vozilo bo imel povsem drugačne potrebe od svojega sodelavca, ki svoj delovnik oddela v pisarni. Če ne verjamete, si oglejte videoposnetek:

Je tudi avto lahko pisarna?

Večina samostojnih podjetnikov, obrtnikov in zaposlenih v podjetjih, ki se ukvarjajo z dostavo in prevažanjem blaga preživi v avtu večino svojega delovnika. Osnovni namen je seveda prevoz naročenega blaga, ‘robe’, do naročnika., vendar ob tem vozniki preživijo veliko delovnih ur na cesti med vožnjo, nekaj tega časa pa je namenjeno tudi čakanju, da se blago naloži v kombi, in nato razpakira pri naročniku in na čakanje v prometu. Včasih so bila gospodarna vozila oziroma kombiji opremljeni zelo skromno, saj so bila in so tovrstna vozila še danes predvsem v funkciji mobilnega skladišča. Pomembno je bilo predvsem, da je bil kombi prostoren, motor pa zmogljiv do te mere, da je vozilo lahko prevozilo na tisoče kilometrov brez preveč okvar.

Nekoč se torej ni razmišljalo o udobju osebe za volanom in o potrebah, ki bi jih šofer morebiti imel. Vendar pa šoferji po službeni dolžnosti še več kot običajni vozniki uporabljajo navigacijo, med potjo želijo prisluhniti glasbi brez prevelikega rokovanja s kasetami ali cd-ji, koncentracijo vzdržujejo s srkanjem kave, ki jo odložijo na priročno držalo za kavo. Trenutke čakanja na semaforju ali v gužvi na cesti pa izkoristijo, da odgovorijo na kakšen službeni klic in za izpolnjevanje službene dokumentacije na sopotnikovem sedežu ali pa na pisalni mizici (ki jo ponujajo sodobnejši modeli kombijev).

Pisarna

Današnji šoferji razmišljajo o avtu kot o svoji pisarni

Šofer danes razmišlja o svojem službenem vozilu kot o svoji pisarni. Zato je še bolj pomembno, da vozilo tudi dejansko ima nekatere značilnosti pisarne in da omogoča fleksibilno uporabo, prilagojeno potrebam voznikov iz gospodarskega sektorja. Za sodobnega šoferja je zelo pomembno, da se vozilo, ki ga uporablja vsakodnevno spremeni v njegovo pisarno. Če sanjate o vozilu, optimalno prilagojenem za potrebe današnjih voznikov, preverite naslednjo ponudbo gospodarskih vozil. 

© 21. 06. 2018 - honorar. Oglaševanje.