Katere otroške pripomočke moram vzeti na dopust
| Članek je bil prebran 427 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Poletna sezona je na vrhuncu, večina je že odšla na zaslužen dopust, nekateri pa so še v sladkem pričakovanju prihajajočega oddiha. Pred vsakim odhodom na dopust se veččlanska družina običajno sooča z zmedo pri pakiranju, priprava na oddih pa je še posebej stresna za novopečene starše. Vsak otrok ima določene potrebe, posebnosti ali morebitna bolezenska in preobčutljivostna stanja, zato je toliko bolj pomembno, da s seboj na dopust odnesemo vse potrebne otroške pripomočke.

Ne glede na to ali ste izkušen starš ali pa ste v starševstvo šele vstopili, bo ta članek olajšal preddopustniško norijo in vas s svojim seznamom opomnil na vso potrebno otroško opremo, otroške pripomočke, igrače in kozmetiko za vašega malčka.

Varno in udobno na poti

Svojim otrokom vsak želi le najboljše in nakup primernega avtosedeža in vozička je zagotovo eden izmed ključnih varnostnih izzivov vsakega starša. Pri nakupu avtosedeža je potrebno upoštevati otrokovo starost, telesno težo in višino. Priporočljivo se je odločiti za nakup novega avtosedeža, saj zgodovine rabljenega ne poznate, vsak trk pa lahko znatno poveča možnost poškodb v prometni nesreči. Nujna oprema je tudi primeren Isofix podstavek, ki omogoča enostavno in varno pritrjevanje otroškega avtosedeža v avtomobil. Za enostavnejšo izbiro otroškega avtosedeža si lahko pogledate ta video:

Vsi izkušeni starši vedo, da je dober otroški voziček na dopustu zlata vreden. Olajša vam lahko dostop do plaže, vam služi kot transportno sredstvo za številne otroške pripomočke in hkrati zaščiti otroka pred vročino. Pomembne lastnosti dobrega vozička so lahka vodljivost, nizka teža, prostornost in primerna velikost v zloženem stanju (zaradi prevažanja v avtomobilu in shranjevanja).

Vse za otroke

Nega in hranjenje na dopustu

Količina otroške opreme in pripomočkov za hranjenje in nego, ki jih moramo vzeti s seboj na dopust, lahko hitro doseže nevarne višave (ali streho avtomobila), zato vam spodaj naštevamo tiste zares nepogrešljive:

Bolj podroben seznam otroških pripomočkov za nego si lahko ogledate tukaj: https://oopsi.si/kaj-vzeti-s-seboj-na-morje-2/

Na pozabite na igrače in otroška vozila

Otroci si pravega dopusta ob morju seveda ne morejo predstavljati brez kopice otroških igrač in vozil, starši pa se zavedamo, da bo dopust s pravo količino igrač tudi za nas prijetnejši. Čofotanje v morski vodi ali poležavanje v senčki je zabavnejše ob igračah, pred odhodom na morje pa se je potrebno le še odločiti katere igrače vzeti s seboj. Izbira primernih igrač je odvisna predvsem od otrokove starosti.

Napihljive igrače

Veliko družinic s seboj na dopust vzame majhen otroški bazenček, s katerim poskrbi, da je otrok vedno na očeh in ne zahaja v globoko vodo.  Večjim otrokom, ki se še niso naučili plavati, kupimo plavalni obroč ali rokavčke, izjemno priljubljene pa so letos tudi napihljive blazine, ki jih radi uporabljajo tudi odrasli.

Igrače za peskovnik

Otroci se tudi na morju ne želijo ločiti od svojih kanglic, lopatk in drugih igrač za peskovnik. Roko na srce, tudi odrasli radi posežemo po njih in zgradi kak peščeni grad.

Vse za otroke

Poganjalčki in otroška kolesa

Gibanje je tudi na dopustu ključnega pomena, številne družine pa se odločijo, da se bodo na plažo vsak dan odpeljali kar s kolesom. Da bo dopust še bolj zabaven lahko tudi manjše otroke do plaže posadimo na poganjalec ali otroško kolo. Če se na dopustu odločite za kolesarjenje, pa nikar ne pozabite na otroško čelado.

© 21. 06. 2018 - honorar. Oglaševanje.