Kandida – sumite, da jo imate tudi vi?
| Članek je bil prebran 1.273 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Danes se zdi, da ima že skoraj vsak drugi človek, s katerim se srečujemo, kandido. Toda, kaj sploh kandida je in kako jo je mogoče pozdraviti?

Kandida je kvasovka, ki biva v slehernem človeškem organizmu. To pomeni, da jo imamo v telesu prisotno vsi in da sama po sebi ni škodljiva. Kandida živi v prebavilih, v sluznici, na koži in celotnem prebavnem traktu. Njena osnovna naloga je stimuliranje določenih aktivnosti. V kolikor je število kvasovk v ravnovesju in primerno, kandida ne povzroča težav, če pa se kvasovke prekomerno razmnožijo, lahko prodrejo v kri in se razširijo po vsem telesu. To pa pri človeku povzroči razne težave, ki so tako fizične kakor psihične narave. Kot pri vseh drugih snoveh v človekovem organizmu, je tudi za kandido pomembno, da je v ravnovesju in se prekomerno ne namnoži. Razraščanje teh kvasovk pospešuje padec imunskega sistema, izčrpanost in šibkost. S tem pride do porušenega ravnovesja, kandida pa se brez zdravljenja lahko celo tako razraste, da prične napadati notranje organe. Prav tako so lahko posledica patogene glivice, avtoimunske bolezni, rakava obolenja.

utrujenostZakaj kandida nastane?

Kandido oziroma prekomerno razraščanje kvasovk lahko pospešijo oziroma povzročijo:

Na razraščanje kvasovk torej lahko veliko vplivamo tudi z zdravo prehrano. Poglejte si, kaj jesti, če imate ali sumite na to, da bi lahko imeli kandido.

Kandida jedilnik

Kako vemo, ali imamo kandido?

Znaki oziroma simptomi kandide so: utrujenost, napenjanje, občutek napihnjenosti, pridobljeni kilogrami, zaprtje, neurejena prebava, slaba koncentracija, boleči sklepi, akne, nizek ali visok krvni pritisk, ipd. Ker lahko takšne simptome izkušamo tudi zaradi stresa ali npr. nekaterih drugih zdravstvenih nevšečnosti, je zelo težko vedeti, ali gre v našem primeru za kandido ali za splošno slabše počutje, padec imunskega sistema, premalo spanja, splošno utrujenost, ipd. Dejansko je prisotnost kandide zelo težko potrditi ali ovreči. Običajno se sicer za diagnozo uporablja bioresonanca, če pa želimo prisotnost kandide preveriti kar doma, potem je najlažji test ta, da zjutraj na tešče pljunemo slino v kozarec s čisto vodo, potem pa opazujemo, kako se slina obnaša v vodi. Če se iz nje izločajo grudice, nitke ali meglice, potem je to najverjetneje pokazatelj tega, da imamo v slini veliko kvasovk kandide. V primeru, da je naša slina zdrava, v vodi ne spreminja svoje strukture in ostane na površju.

Proti kandidi na tržišču obstajajo tudi razne tablete. O tem si lahko več informacij preberete na tej povezavi.

Česa ne smemo jesti, če imamo kandido?

Dieta, ki se običajno priporoča pri kandidi, temelji na nekaterih prepovedanih živilih – torej na hrani, ki je oboleli ne sme uživati. Ta živila so:

Preberite si tudi, kako lahko s superživili poskrbite za svoje zdravje – več!

© 26. 05. 2018 - honorar. Oglaševanje.