Je znamenita ločevalna dieta prava dieta za vas?
| Članek je bil prebran 344 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Tako imenovana ločevalna dieta je ena najbolj razvpitih sodobnih metod hujšanja. Gre za metodo po kateri se devetdeset dni oziroma tri mesece prehranjujete po metodi ločevanja živil. Prehranski cikel je razdeljen na beljakovinski, škrobni, ogljiko – hidratni in sadno-zelenjavni dan. Po štirih tednih tovrstnega prehranjevanja se prej omenjenim dnevom pridruži še vodni dan, kar pomeni, da na ta dan ne jeste ničesar, ampak pijete samo vodo in čaje. Namen ločevanja je sicer doseči, da vsak dan jeste drugo hrano in s tem spremenite in pospešite presnovo.  Ob tem je dodatno potrebno tudi paziti, da določenih živil ne mešate med seboj, priporoča pa se samo zmerna mera gibanja.

Ločevalna dieta je samo še en način prehranjevanja, ki z obljubo izgube velikega števila kilogramov v kratkem času zahteva od posameznika zahteva tudi veliko prilagajanja in veliko odrekanja. Upoštevati morate tudi veliko pravil o tem katera živila lahko kombinirate med seboj in katera ne. Pri ločevalni dieti morate svoje življenje pošteno spremeniti in prilagoditi prehrani. Še več o ločevalni dieti lahko izveste s klikom na povezavo.

Že veste kako boste uskladili ločevalno dieto s službo in družino?

Naj še enkrat ponovimo, da je vsak dan pri ločevalni dieti namenjen točno določeni skupini živil, pogosto pa bi med enim in drugim obrokom morali počakati tri ali štiri ure. Poglejmo primer. V nedeljo ste vabljeni na družinsko kosilo, kjer se bosta na krožniku znašla krompir in meso, vi pa imate ta dan ravno sadni dan. Pričakujete lahko nekaj težavnih uric, ko boste gledali preostanek družine jesti slastno kosili, vi pa boste grizljali sadje. Podoben izziv lahko pričakujete, ko bo na vrsti vodni dan. Ta dan zagotovo ne boste pokali od energije. Če morate v službo, lahko pri delu pričakujete težave s koncentracijo in s spremembami v razpoloženju.

Za koga ločevalna dieta ni primerna?

Pri ločevalni dieti bo organizmu slej ko prej pričelo primanjkovati makrohranil, zaradi česar bo telo pričelo jesti samo sebe. To pomeni, da boste sicer izgubljali kilograme, ne pa tudi odvečne maščobe. Namesto odvečne maščobe boste izgubljali dragoceno mišično maso. Če iščete način, kjer bi se način prehranjevanja prilagodil vašemu življenju, in ne obratno, če si torej želite zdrav organizem in čvrsto telo, potem za vas ločevalna dieta ni primerna. Če pa še vedno niste prepričani ali poskusiti  z LCHF dieto ali ne poglejte kaj o njej meni prehranski strokovnjak Miha Geršič

© 21. 06. 2018 - honorar. Oglaševanje.