Nova okna – nočna mora ali zgodba s srečnim koncem?
| Članek je bil prebran 1.682 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Poznam kar precej ljudi, ki so v zadnjih letih zamenjali stara okna z novimi. Povečini si delimo dobre izkušnje, se pa seveda tu in tam najde kdo, kateremu že samo zaradi spomina na obnovo oken na oči pade mrak.

Ženska pred oknomEna izmed pogostih pritožb je neupoštevanje dogovorjenih časovnih rokov. V primerjavo z drugimi težavami se zdijo neupoštevani roki za montažo novih oken sicer še najmanjša težava, toda po drugi strani povsem razumem frustracije takšnega čakanja, ko ste povrh vsega glavnino cene za okna že zdavnaj poravnali. Podjetja, ki se ne držijo dogovorjenih rokov, vsekakor ne bi priporočil znancem ali prijatelju. Bolj neprijetni so lahko zapleti s ceno ali s kvaliteto samih oken. Tako se je znancu zgodilo, da je bila končna cena za kar polovico višja od dogovorjene cene na predračunu. Zaradi ogorčenosti in po dolgotrajnemu pogajanju ter prepiranju, je ceno sicer znižal, a je bila na koncu še vedno višja od cene predračuna. Nova okna so se zanj sprevrgla v živčno vojno in finančno neugodno situacijo. Veliko težavo pa imamo tudi, če plačamo ceno za kvaliteto, ki na koncu ni dosežena. Zgodi se, da proizvajalec na licu mesta vgradi okna slabše kvalitete ali nekoliko poškodovana okna (z raznimi praskami, obtolčenimi okvirji ipd.), ki vsekakor niso to, kar smo plačali. Reklamacije ali delna povrnitev cene pa se navadno ne zaključi hitro ali pa se zaključi za kupca neugodno.

Zato sem si kar nekoliko oddahnil, ko je bila menjava oken na naši hiši mimo. Podjetje je upoštevalo roke, ki smo se jih dogovorili, kar je bilo velikega pomena, saj bi v nasprotnem primeru trpeli tudi drugi roki za izvedbo del na hiši (na primer fasada). Pomagala so priporočila tistih, ki so imeli s podjetjem dobre izkušnje, kar me je na koncu tudi prepričalo, da se odločim za dotičnega proizvajalca oken. Ni zastonj reklo, da se dober glas, sliši v deveto vas. Navadno ga je pametno tudi poslušati.

© 20. 04. 2018 - honorar. Oglaševanje.