Nakup nepremičnine
| Članek je bil prebran 1.310 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Zdi se, da je nepremičninski krč nekoliko popustil in da se Slovenci ponovno odločamo za nakup nepremičnin. Morda je razlog za to tudi prodaja mnogih novogradenj preko dražb, da bi s tem banke poplačale upnike tistih podjetij, ki so šla v stečaj še preden bi šla njihov zgrajena stanovanja na trg. Podatki kažejo, da večina Slovencev in Slovenk še vedno nakupuje tako, da gleda predvsem na ceno. Kakšni pa so drugi podatki o nakupu nepremičnine pri nas?

nepremičnineKo ljudje v Sloveniji iščejo svoj novi dom, za to povprečno porabijo manj kakor dva meseca. Preden najdemo pravo nepremičnino in se torej odločimo za nakup neke hiše ali stanovanja, si poprej običajno pogledamo povprečno 7 nepremičnin. Najpomembnejši kriteriji za končno odločitev do denar, lokacija in velikost hiše ali stanovanja.

Danes se veliko ljudi odloča za nakup, saj podatki kažejo, da v 20 letih plačamo z najemninami toliko denarja, da bi z njim lahko enako nepremičnino že kupili. Med Slovenci nasploh povečini velja miselnost, da je najem zgolj začasna možnost in da mora vsakdo v svojem življenju priti do lastne nepremičnine. V tujini so razmere marsikje povsem drugačne in ljudje cela življenja preživijo v najemniških stanovanjih ali hišah, pa zato nimajo občutka, da so denar metali skozi okno. Pri nas dolgoročna najemnina ni zaželena, ljudje se po določenem času večinoma odločajo za kredit in nakup svojega doma.

Slovenci svoj nov dom najpogosteje iščemo in najdemo na spletu. Največ nepremičnin se tako oglašuje preko nepremičninskih portalov ali spletnih strani nepremičninskih agencij.

Na prvi vtis in tudi na končno odločitev za nakup nepremičnine najbolj vpliva stanje sanitarij in potreba po splošni obnovi nepremičnine. Zanimivo je, da so mnogi za raziskavo povedali, da pri prvem ogledu nepremičnine pomembno vlogo igra tudi vonj njihovega potencialnega doma. za mnoge mlade družine je pri nakupni odločitvi pomembna tudi oddaljenost od šole ali vrtca. Precej pomembna je tudi bližina nakupovalnega središča in otroških igral. Večina Slovenk in Slovencev za nakup svojega sanjskega doma še vedno vzame kredit.

© 20. 04. 2018 - honorar. Oglaševanje.