Na katere karakteristike moramo paziti pri gostovanju spletnih strani
| Članek je bil prebran 302 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Imate pripravljeno spletno stran in se odločate na katerem strežniku boste gostovali? V nadaljevanju bodo predstavljene nekatere karakteristike, na katere moramo paziti, ko se odločamo za ponudnika strežnikov za gostovanje spletnih strani.

Strežnik

Hitri vklop

Ko je spletna stran ustvarjena, jo večina želi aktivirati takoj in jo poslati v medmrežje. To se lahko zgodi le tako, da izberete pravilnega ponudnika strežnikov za gostovanje, ki vam bo hitro in v najkrajšem možnem času omogočil dostop do prostora na strežnikih in tako bo vaša spletna stran uporabna za vse uporabnike interneta. Zato najprej poskrbite za to, da ugotovite vse informacije v tej zvezi pri ponudniku gostovanja.

Enostavna selitev

Če že gostujete pri določenem ponudniku a pri tem niste zadovoljni, lahko ponudnika venomer zamenjate. Tudi sami ponudniki ponujajo različne vrste paketov med katerimi se lahko odločate in jih po potrebi zamenjate. Vendar menjava strežnikov včasih ni enostavna in zahteva dlje časa. Nekateri imajo v splošnih pogojih tudi opredeljeno, kako in za kakšno ceno se lahko menjava izvrši. Zato je potrebno pred sklenitvijo naročniškega paketa preveriti vse možnosti menjave in stroškov, po možnosti tudi časa, porabljenega za menjavo strežnika.

Varnost

Vsak uporabnik strežnika želi, da je njegovo gostovanje varno in zanesljivo. Posledično je potrebno, da se pri ponudnikih pozanimate, kakšne varnostne ukrepe imajo vzpostavljene v primeru vdora ali drugih nepravilnostih. Če ni zadostne varnosti, ste lahko izpostavljeni riziku, da spletna stran ne bo delujoča ali pa bo počasneje delovala.

Za vse podrobnejše informacije je priporočljivo, da se obrnete na zanesljive ponudnike gostovanja spletnih strani.

© 21. 06. 2018 - honorar. Oglaševanje.