Klasična vhodna vrata
| Članek je bil prebran 1.272 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Danes je večina novogradenj zgrajena v sodobnem arhitekturnem slogu, kar pomeni čiste linije, enostavne oblike (večinoma pravokotne oziroma štirikotne), dvokapne ali ravne strehe, velike zastekljene površine, umirjene barve, ipd. V kolikor pa se lotimo prenove že obstoječega, klasično grajenega objekta, smo seveda postavljeni pred precej zahteven izziv oziroma nalogo, pa tudi skušnjavo. Pri klasični gradnji je tudi pri obnovi potrebno upoštevati nekatere elemente, ki so značilni za tak tip gradnje. To pomeni, da lahko videzu oziroma podobi objekta naredimo veliko škode, če ga na silo skušamo iz brezčasne klasike s prenovo spremeniti v trendovsko, sodobno bivališče. Na nek način tak objekt ni ne eno ne drugo, ostane nekje vmes in iz stilskega vidika  pomeni neuspeh. Skušnjavi, da bi klasiko preoblekli v nekaj, kar ni, se je torej potrebno upreti.

vhodna vrata classicKlasika je brezčasna

Čeprav se sliši obrabljeno, pa drži kot pribito – klasika  nima roka trajanja, zato se ljudje ne bi smeli pri prenovi takšnih objektov na vse pretege truditi, da bi s gradbenimi posegi prekrili pravo bistvo takih hiš in stanovanj. Klasični objekti imajo svoj čar, so vedno moderni in nikoli ne bodo šli povsem iz mode. To je za mnoge sodobne, trendovske objekte težko reči, saj včasih že v kratkih razdobjih (npr. 10 let) hitro opazimo, kako zelo so se stvari na področju oblikovanja spremenile. Prednost klasičnih objektov je pogosto v njihovi preprosti obliki, v marsičem so si celo podobni sodobnim, nizkoenergijskim ali pasivnim gradnjam, le da je bilo pri klasični gradnji večinoma manj steklenih površin, saj so v preteklih časih te površine pogosto pomenile toplotne izgube, temu pa danes seveda s kvalitetnim stavbnim pohištvom ni več tako.

Klasična gradnja – klasično stavbno pohištvo

Klasična gradnja terja tudi klasično oblikovano stavbno pohištvo. To pomeni, da izberemo vhodna vrata, okna in drugo stavbno pohištvo tako, da lepo dopolnjujejo siceršnji izgled objekta. Pri izbiri vhodnih vrat je še toliko pomembneje, da izberemo primerne, saj predstavljajo večji del stavbnega pohištva, ki je tudi zelo opazen in s katerim se sreča vsakdo, kdor pride v naš dom. Da bo podoba klasičnega doma popolna, je zato primerno izbrati klasična vhodna vrata. V široki ponudbi izstopajo Ajm vhodna vrata Classic, ki so klasična, a dovolj elegantna, da bodo lahko še nekaj 10 let kljubovala spreminjajočim se trendom in zobu časa. Ta vrata odlikuje velika kompaktnost in varnost. Gre za vrata srednjega cenovnega razreda, ki pa se po kakovosti svoje izdelave brez težav lahko kosajo z vrati v najvišjih cenovnih razredih. Klasika par excellence skratka!

© 26. 05. 2018 - honorar. Oglaševanje.