Kateri tečaji so najbolj priljubljeni?
| Članek je bil prebran 1.141 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Naša družba je družba znanja in vse bolj jasno postaja, da se učimo vse življenje. S formalnim izobraževanjem sicer večina izmed nas zaključi nekje pred 30 letom starosti, kar pa ne pomeni, da se ljudje takrat preprosto nehamo učiti in razvijati. Mnogi ljudje se namreč odločajo za razne tečaje, od jezikovnih, do tečajev ročnih spretnosti, s katerimi se naučijo novega znanja ali veščin, spoznavajo nove ljudje in širijo svoja obzorja. Takšna udeležba na tečajih je iz vidika zdravja in razvoja možganov zelo zdrava, saj ljudi miselna dejavnost pogosto obvaruje ali zamakne pojav demence ali drugih nevroloških bolezni. Nekateri so v dodatno izobraževanje »prisiljeni« s strani delovnega mesta, spet drugi se zanj odločajo povsem prostovoljno in v svojem prostem času. Ljudje se danes tudi vse bolj zavedajo, da nikoli ni prepozno, da se naučimo novih stvari in obstaja mnogo posameznikov, ki so iz novega znanja ali veščine ustvarili posel, s katerim so se začeli preživljati. Pa si poglejmo, katerih tečajev se ljudje najbolj množično udeležujemo!

Z znanjem tujih jezikov si odpremo marsikatera vrata, prav tako nas takšna znanja delajo bolj izobražene in razgledane. Takšno znanje je zelo koristno tudi, če radi potujemo po svetu. Med jeziki po številčnosti udeležbe še vedno prevladuje angleščina, kar pa se bo v prihodnjih letih verjetno tudi nekoliko spremenilo, saj se mlade generacije, ki bodo čez nekaj let tvorile glavnino odrasle populacije, v okviru formalnega izobraževanja zelo dobro naučijo angleščine. Na tečaj angleščine se je mogoče vpisati v raznolike jezikovne šole, lahko pa se ga udeležimo tudi v okviru Ljudske univerze.

Za tovrstne tečaje se radi odločajo tisti, ki sicer svoje kreativnosti ne morejo izraziti na delovnem mestu. Najbolj priljubljeni so gotovo likovni in kiparski tečaji, ki običajno potekajo v manjših skupinah in se zaključijo z razstavo del, ki jih izdelajo tečajniki sami. Taki umetnostni tečaji so lahko zelo sproščujoči in dobro denejo za psihično zdravje ljudi.

Zelo priljubljeni tečaji so tudi tečaji plesa. Nanje so včasih veliko hodile predvsem starejše generacije, danes pa je veliko tudi mladih, ki se želijo naučiti osnovnih korakov plesa. Mladi namreč na pragu v odraslo dobo pogosto ugotovijo, da ne znajo niti par osnovnih korakov valčka ali foxtrota, zato so takšni tečaji lahko idealna priložnost za pridobivanje takega znanja. Plesno znanje je sicer nekoč sodilo v osnovno splošno razgledanost posameznika, vse bolj pa se k temu vračamo tudi danes.

Sem sodijo tečaji računalniške pismenosti, tečaji video produkcije, tečaji fotografije in obdelave fotografij, ipd. Udeležuje se jih veliko mladih, ki so s tehnologijo odraščali, med tečajniki pa je obenem veliko starejših, ki si želijo pridobiti novega znanja in se naučiti delati z računalniki, tablicami, kamero, ipd.

Med bolj priljubljene gotovo sodi tečaj šivanja in krojenja, kar postaja vse bolj priljubljena ročna spretnost, zlasti pri mladih odraslih ženskah. Takšno znanje je zelo uporabno, hkrati pa gre za dragoceno prenašanje znanja iz prejšnjih generacij, ki bo sicer potonilo v pozabo.

Kliknite za več informacij o tečajih!

© 26. 05. 2018 - honorar. Oglaševanje.