Avtobusna postaja Ljubljana
| Članek je bil prebran 946 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Avtobusna postaja Ljubljana velja za glavno ljubljansko in hkrati slovensko avtobusno postajo. Postaja se lahko pohvali že s 55 leti izkušenj in 33 peroni za avtobuse. Kljub temu, da v slovenskem merilu velja za največjo postajo, pa je sodi v evropskem merilu med najmanjše postaje. Kljub temu skušajo zaposleni svojo majhnost nadoknaditi s fleksibilnostjo, učinkovitostjo, strokovnostjo, korektnimi odnosi in dobrim sodelovanjem tako z domačimi kakor tujimi (mednarodnimi) prevozniki. Avtobusna postaja Ljubljana se rada predstavlja z geslom »odpiramo poti« (»leading the way«, kar temelji na njenem poslanstvu, vrednotah in viziji. Pod okriljem avtobusne postaje se izvajajo storitve potniških postaj javnega medkrajevnega in tudi mednarodnega avtobusnega prometa, hkrati pa tudi vse druge storitve za potnike in prevoznike, ki sodijo zraven. Glavne naloge,ki se izvajajo pod okriljem Avtobusne postaje Ljubljana, so: organiziranje, informiranje, kontroliranje, koordiniranje in vodenje prevoznih storitev za potnike in prevoznike. Pri tem je glavno vodilo zagotavljati prevoze po voznih redih, tekoče prihode in odhode, prijetne postanke, prodajanje in rezervacije vozovnic, itd. Poleg tega s svojimi storitvami skrbijo za izboljšanje kakovosti avtobusnih prevozov in za to, da bi s svojimi storitvami dvignili prevozniške standarde nasploh. V prihodnje se želijo še bolj posvečati oblikam mobilnosti, ki so do okolja prijazne.

najem avtobusaV svojih storitvah se trudijo biti zanesljivi in odgovorni. To skušajo upoštevati pri organiziranju avtobusnega prometa in prevozov, pri predprodaji in prodaji avtobusnih vozovnic, pri rezervacijah sedežev, posredovanju informacij o voznih redih, turističnih informacij in vseh drugih informacij, ki se tičejo javnega potniškega prometa. V podjetju imajo svojo lastno prometno službo, ki skrbi za sprejeme in odpravo vseh avtobusov.

Pri Avtobusni postaji Ljubljana skrbijo tudi za izdajanje mesečnih, polletnih in letnih vozovnic. Svojim potnikom nudijo tudi nakup vozovnic za več voženj različnih prevoznih podjetij. Veliko pozornost namenjajo tudi dijakom in študentom, ki predstavljajo največji delež uporabnikov njihovega javnega avtobusnega prevoza.

Poleg organiziranja javnih medkrajevnih in medkrajevnih prevozov, pa pri AP Ljubljana ponujajo tudi turistične pakete. V dogovoru s turističnimi ponudniki tako potnikom nudijo vozovnice +, ki potnikom olajšajo dostopanje do znamenitosti oziroma turističnih krajev. Tako lahko z avtobusi turisti enostavno potujejo do Bleda, Postojnske jame, Škofje Loke, Pirana, Kopra in drugih naravnih ter turističnih znamenitosti pri nas. Preko Avtobusne postaje Ljubljana se da kupiti tudi nekatere vozovnice oz. vstopnice za športne, kulturne in razne turistične prireditve oz. ponudbe. Na sami postaji je mogoče tudi shraniti prtljago (hramba prtljage), polniti naprave, uporabljati prosto WiFi omrežje, si privoščiti prigrizke, dvigniti denar, itd. Da bi bili potniki vselej dobro informirani, jim je na voljo tudi Info center za aktualne informacije in pomoč. Vozni red ali nakup vozovnice je mogoče preveriti oz. opraviti kar preko spleta, na spletni strani avtobusne postaje pa je na voljo tudi obilo drugih zanimivih informacij. Spletna stran je tako na voljo za vse potnike, ki so preko AP Ljubljana že potovali, za turiste, pa tudi za vse tiste, ki bi želeli s prevozniki v sklopu avtobusne postaje v Ljubljani potovati prvič. AP Ljubljana odlično sodeluje tudi z ljubljanskim turistično-informativnim centrom ter na ta način povezuje mobilnost in turistično ponudbo našega glavnega mesta.

Najemi avtobus

Preberite tudi, kako pri Adrii Airways do cenejših kart. Več!

© 16. 07. 2018 - honorar. Oglaševanje.